ŠTA SE SVE RADI U ZEMUNU

Gostujući na kanalu TV Vesti predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević upoznao je javnost sa aktuelnim projektima.

Uveliko se radi na rekonstrukciji saobraćajnice Kej oslobođenja. Predsednik Kovačević precizirao je da se radovi izvode u 15 ulica i da su u različitim fazama. Koncept za koji se on i njegov tim zalažu je da radovi na saobraćajnoj infrastrukturi budu sveobuhvatni, sa revitalizacijom svih podzemnih instalacija, što znači bolje i kvalitetnije urađen posao i duži rok trajanja.

U centru Zemuna počela je izgradnja prve podzemne garaže na platou ispred ”Pinkija”, a opredeljene su još dve lokacije, sa podzemnom i nadzemnom garažom kako bi problem parkiranja bio rešen.

Jedan od velikih projekata za žitelje Batajnice je izgradnja nove zdravstvene stanice od blizu četiri hiljade kvadrata. To znači da će na staroj lokaciji u centru naselja građani imati dostupnu širu medicinsku uslugu sa specijalističkim pregledima.

Nadvožnjak preko pruge je izgrađen. Do kraja septembra sa završetkom radova na pristupnim saobraćajnicama ova nova deonica koja povezuje naselje Šangaj sa centrom Batajnice treba da bude otvorena i za teretni saobraćaj i linije javnog prevoza.

Takođe, od jeseni počinje i dugo očekivana izgradnja vodovodne mreže u naselju Šangaj u dužini od 21 kilometra. U planu je i uređenje centra naselja i rekonstrukcija ulice Vojvođanskih brigada. Za sledeću godinu planiran je početak radova na izgradnji novog groblja u Batajnici.

U svim zemunskim naseljima urađeno je deset igrališta i parkova, deo je Opština finansirala iz sopstvenog budžeta, a deo su investicije sa nivoa Grada Beograd.

Predsednik Kovačević je istakao da Grad Beograd ima razumevanja za lokalne projekte i da većim budžetom opštine lakše i brže rešavaju potrebe građana, poput uređenja igrališta, staza, prilaza, stepeništa i međublokovskih površina.

Tagovi:

Pročitajte još: