Šta sve planira novi vlasnik da uradi sa Zemun parkom?

Akvizicija Zemun parka realizovana je zbog njegovog velikog tržišnog potencijala, a već ove godine u planu je početak razvoja više od 8.000m2 novih prodajnih kapaciteta, kažu iz kompanije Marera Properties za B92.net.

Dodatno ćemo proširiti kapacitete parkinga i otvoriti komunikaciju ka Metrou“, navode za naš portal.

Nakon vesti da je Marera Properties postala vlasnik Zemun parka, iz ove kompanije navode za B92.net da još uvek usaglašavaju finalna ulaganja.

Za Zemun park, kažu, imaju brojne planove. „Želimo da osiguramo da novi prodajni kapaciteti odgovaraju i savremenim zahtevima potrošača ali i načinima na koje maloprodajni brendovi organizuju svoje prodajne mreže“.

Marera Properties u prethodnom periodu postala je vlasnik i Forum shopping centra u Nišu, a govoreći o razlozima za ulaganje u ritejl parkove, navode da vide veliki potencijal u tom formatu.

„Za sada smo odlučili da primenimo istu logiku kao kada smo akvizirali Forum u Nišu – preuzimamo razvijenu maloprodaju u kome vidimo dodatnu priliku za rast i razvoj“.

Zemun park je prvi maloprodajni park otvoren u Beogradu, ka njemu gravitira više od 350.000 ljudi gotovo svakodnevno, ima veoma dobar miks prodajnih kategorija i snažnu bazu lojalnih potrošača, navode iz Marere neke od razloga za novu akviziciju.

Kompanija planira da izgradi i još dve nove hale u industrijskom parku Pobeda koji su akvizirali prošle godine i od tada su, kažu, uložili značajna sredstva u unapređenje kvaliteta postojećih kapaciteta. „Sada krećemo i u razvoj novih“.

U planu je i veliki broj novih projekata, a ono što je novina je da po prvi put grade dodatne objekte. Kompanija koja je bila poznata po projektima rekonstrukcije u ovoj godini počinje sa razvojem novih objekata i to i u industrijskom i u maloprodajnom segmentu.

„Nastavljamo naravno i sa rekonstrukcijom objekata, kojom smo se i predstavili tržištu, i to kroz rekonstrukciju dve kultne beogradske znamenitosti: Palate Beograd i BIGZ-a“, kažu

B92

Tagovi:

Pročitajte još: