STARO JEZGRO ZEMUNA U NOVOM IZDANJU

U cilju nastavka uređenja Starog jezgra Zemuna Gradska opština Zemun je sa Sekretarijatom za investicije Gradske uprave grada Beograda i JP Putevi Beograda pribavila građevinske dozvole za kompletnu rekonstrukciju osam ulica.

Kako je to više puta najavio predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, u planu je da novi izgled dobiju Njegoševa, Zmaj Jovina, Beogradska, Dubrovačka, Davidovićeva, Kosovska, Preradovićeva i ulica Petra Markovića. Svi radovi će biti izvođeni fazno, tako da neće značajno otežati saobraćajnu prohodnost u Starom jezgru Zemuna.

Da podsetimo, u poslednjih nekoliko godina kompletno je rekonstruisana jedna od najlepših zemunskih ulica – Kej oslobođenja, renovirana je Zemunska gimnazija, jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, vredno se radilo na rekonstrukciji 6,5 kilometara kanalizacione mreže centralnih ulica, izgrađena je podzemna garaža kod hale Pinki i rekonstruisana ”žila kucavica” Zemuna – Glavna ulica.

Ova investicija važna je i u kontekstu turističke infrastrukture, jer je Staro jezgro Zemuna, kao posebna ambijentalna celina, od izuzetne istorijske i kulturne važnosti i simbol je Opštine.

Tagovi:

Pročitajte još: