Pretraga
Close this search box.

Studenti se vraćaju fakultetskim obavezama: Evo koje su cene stanova u Zemunu

Studenti se uskoro vraćaju fakultetskim obavezama, ali im visoke cene stanova u Beogradu, ne idu u prilog.

Zbog visokih cena stanova, studenti su spremni da žrtvuju lokaciju, pa se odlučuju za periferiju zbog znatno nižih cena. Povoljniji stanovi za studente s kirijom od 200 evra mogu se naći na Zvezdari, Voždovcu, Banjici i Paliluli. Još povoljniji najam može se naći u Kotežu (od 180 evra), na Banovom brdu (od 150 evra) ili Zemunu (od 120 evra), dok akademci kojima je blizina fakulteta najmanje bitna najpovoljniji smeštaj mogu naći u prigradskim naseljima Obrenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Batajnici, Ugrinovcima, Borči, Ovči ili Krnjači (od 100 evra), inače, linijama gradskog prevoza odlično povezanim s centrom prestonice.

Stručnjaci za nekretnine preciziraju za Kurir da studenti tradicionalno traže stanove u blizini fakulteta, centru grada ili na lokacijama koje su saobraćajno dobro povezane s delom grada gde se nalazi fakultet. Ali te lokacije su upravo i najskuplje, te na njima garsonjere koštaju minimum 300 evra, dok su one malo uređenije preko 600 evra pa naviše.

„Trošak iznajmljivanja stana predstavlja znatno opterećenje za kućni budžet, često nameće izbor manjih, ali funkcionalnih stanova u kojima može zajedno živeti više studenata. U određenim delovima grada nude se povoljnije cene za veće stanove, pa se neki studenti odlučuju da dele stan s više cimera kako bi dodatno smanjili troškove. Ipak, najveća potražnja i dalje postoji za jednoiposobnim stanovima čija mesečna kirija ne prelazi 350 evra. Jedan od bitnih aspekata pri odabiru stana je i visina depozita koji se ostavlja kao zalog za eventualno počinjenu štetu. Ovo pitanje postaje sve važnije, jer dodatno opterećuje porodični budžet, s obzirom na to da se depozit plaća zajedno s prvom kirijom“, kaže za Kurir Biljana Stojković, rukovodilac razvoja u oglasniku Sasomange.

Raspon kirije u Zemunu iznosi od 120 do 1000 evra.

Tagovi:

Pročitajte još: