ŠUCI ISPRED KUĆE U ZEMUNU SASULI 20 METAKA U GLAVU: Bio je vođa Delija i Arkanov tigar

Prošlo je 26 godina od ubistva Nebojše Đorđevića Šuce (28). Vođa navijača Crvene zvezde i pripadnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde likvidiran je u sačekuši ispred svoje kuće u Zemunu. Izrešetan je dok je parkirao automobil. Više od 20 metaka pogodilo ga je u glavu.

Motiv ubistva, kao i počinioci, do danas su ostali nepoznati. Jeste važio za žestokog momka, ali se pričalo da Šuca nije imao problema sa zakonom.

Šuca je rođen u Leskovcu, s tim da je detinjstvo proveo u beogradskom naselju Resnik. Iz tog vremena datira njegov nadimak koji je dobio jer mu je otac bio obućar – šuster.

Od malih nogu je na ulici pokazivao hrabrost, nije se libio ni sa kim da se potuče. Tim adutima se probio i na tribini i postao vođa navijača Zvezde. Početkom devedesetih učlanio se u Srpski četnicki pokret Vojislava Šešelja, gde je bio potpredsednik, a kada je osnovana Srpska dobrovoljačka garda, odmah joj se priključio. Bio je na ratištu, gde je i ranjavan i stekao je čin pukovnika.

Po povratku sa ratišta skućio se u Zemunu, otvorio zlataru, oženio se, dobio sina Luku. Takođe, postao je predsednik FK Zmaj i vratio se na Zvezdin sever. Družio se sa mnogim poznatim gradskim facama, pa i onima iz podzemlja.

Kada je ubijen 12. oktobra 1996. nagađalo se ko je naručio, a ko sasuo 20 metaka u Šucu. Međutim, sva ta pitanja su ostala bez odgovora.

Njegova udovica Aleksandra se kasnije udala za Legiju. Dobili su četiri kćerke i još uvek su u braku. Ona je ostala uz Ulemeka sve vreme, uprkos svim teškoćama i njegovom dugom boravku u zatvoru.

„Ne plašim nikoga, osim Boga i žene“, rekao je svojevremeno Legija.

Tagovi:

Pročitajte još: