Suđenje za ubistvo vlasnika menjačnice u Zemunu

DRAGAN Pantelić (na slici), vlasnik menjačnice u Zemunu, koji je ubijen prilikom pljačke pre dve godine, upucan je sa pet metaka u predelu nogu.

Sudski veštak Zoran Stanković u utorak je u Višem sudu, u nastavku suđenja Branislavu Muratagiću, optuženom za to ubistvo iz koristoljublja, utvrdio da je Pantelić imao i veći broj krvnih podliva i oguljotina kože na glavi, koji su naneti većim brojem udaraca, najverovatnije pištoljem, a neki i udarcem stopalom. Takođe je imao i povrede po dlanovima, koje su najverovatnije nastale u pokušaju da se zaštiti. Veštak Stanković je objasnio da su sve te povrede nastale u roku od dva do tri minuta i da se osnovano pretpostavlja da je prvo upucan u noge, a onda udaran po glavi:

– Sve one zajedno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život zbog krvarenja i nagnječenja mozga. Smrt je bila nasilna i nastala je usled iskrvarenja iz rana nanetih mecima.

Veštak Milan Kunjadić utvrdio je da je u Pantelića pucano iz pištolja kalibra 7,65 milimetara, ali kaže da nije bilo moguće utvrditi marku oružja. Ukupno je pronađeno sedam čaura, koje su bile ispaljene ka Pantelićevim nogama i podu.

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: