Home Sport Superligašice iz Zemuna najuspešnije promotorke ženskog fudbala u Srbiji

Superligašice iz Zemuna najuspešnije promotorke ženskog fudbala u Srbiji

22
0

Dva tima ženskog fudbala iz Zemuna igraju u najjačoj Superligi Srbije: ŽFK Sloga zauzima četvrto, a ŽFK Zemun osmo mesto na tabeli četiri kola pre kraja sezone. ”Sloga” je i najtrofejniji zemunski sportski klub sa titulom vicešampionki Evrope iz 1976, i po pet šampionskih u prvenstvima SFRJ i SRJ, kao i pet osvojenih ”zlata” na takmičenjima za Kup Jugoslavije. Baštini rekord – više od pet decenija tradicije ženskog fudbala.

Iako je ŽFK Zemun osnovan samo pre četiri godine, ustalio se u Superligi, a ”specijalizovao” za pobede na međunarodnim turnirima.

Oba kluba imaju reprezentativke, a jedan od najboljih transfera sezone je ugovor koji je nedavno potpisala reprezentativka i prvotimka ”Sloge” Tijana Janković sa Moskovskim CSK. Da li će i za ”Slogu” doći bolji dani saradnjom sa Moskvom, pokazaće vreme.

Sa uspesima, a oni su nesrazmerni uslovima u kojima ih timovi postižu, popularnost ženskog fudbala raste. ŽFK Zemun je, prema rečima trenera Neđa Čolića, narastao na 70 aktivnih članica u svim kategorijama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here