Šuša znao da mu se sprema ubistvo po izlasku iz zatvora? Novi detalji likvidacije u Zemunu

Milan Šuša (39), koji je ubijen sredinom februara ispred porodične kuće u Zemunu, bio je obavešten da mu se sprema ubistva, saznaje Kurir.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora Šuši je, navodno, ponuđeno da ima stalnu pratnju u vidu obezbeđenja, ali je on to odbio. – Ponuđeno mu je da ima oko sebe grupu ljudi koja bi stalno bila tu, išla sa njim gde god, preventivno, jer su njegovi prijatelji i saradnici čuli, ali i slutili da mu se ne sprema dobro kad izađe iz zatvora – kaže naš izvor i dodaje: – On je odbio zaštitu, rekao je da ne želi da bilo ko ide non-stop sa njima i da ne smatra da za njega postoji opasnost

Ubijen je samo nekoliko dana nakon toga, a ubice su mu bile za petama tri dana.

Naime, za ovo ubistvo kao saučesnik uhapšen je Branko S. (34) iz Pančeva, koji se tereti za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i proment oružja i eksplozivnih materija, ali i Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Za direktnim izvršiocem ovog ubistva i dalje se traga.

– Branko S. i osumnjičeni za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo marke „škoda“ koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara – podseća izvor Kurira.

– Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi Milan Šuša i parkirao automobil na mestu pogodnom da uoči oštećenog kada izađe iz svoje kuće.

Pošto je uočio da Šuša oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju „Signal“, koji je potom krenuo ka kući oštećenog – dodaje se u saopštenju.

On je trčećim korakom prišao Šuši koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u žrtvu u predelu glave i tela usled kojih je preminuo na licu mesta.

Snimak ubistva

Likvidaciju Šuše snimile su sigurnosne kamere postavljene na njegovoj porodičnoj kući!

– Zatvarao je kapiju kada mu je ubica prišao, praktično pritrčao. U tom momentu Šuša se okrenuo ka egzegutoru i gledao u cev pištolja. Prvi hitac ispaljen u njega, kako se vidi na snimku, oborio ga je i on je pao na zemlju, a drugim hicem je overen, odnosno ispaljen je u njega kada je već ležao na zemlji – podseća izvor Kurira i dodaje da se sumnja da je ubica imao masku.

 

Tagovi:

Pročitajte još: