Šutirali mladića ispred prodavnice, pa pokušali da ga ubiju sekirom: Detalji optužnice za nasilnike iz Zemuna

Oba okrivljena se po rešenju Višeg suda u Beogradu od 12. maja nalaze u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Andije S. (20) i Stefana G. (20) jer su zajedno sa jednim NN licem pokušali da ubiju I.M. u novembru prošle godine u Zemunu. Optužnica, kojom se okrivljeni terete da su kao saivršioci izvršili krivično delo Ubistvo u pokušaju, predata je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Postoji opravdana sumnja da su Andija S, Stefan G. zajedno sa jednim NN licem pokušali da sa umišljajem ubiju I.M. tako što su, kada su uočili oštećenog kako ide peške Ugrinovačkom ulicom, istrčali iz vozila u kojem su se nalazili i potrčali ka njemu.

Oštećeni je utrčao u prodavnicu, a za njim i NN lice, koje ga je oborilo na pod i krenulo da ga urada rukama i nogama po telu, nakon čega je u objekat ušao okrivljeni Andrija S. noseći sekiru kojom je oštećenom zadao više udaraca oštrim delom sekire u predelu glave i tela.

Nakon toga u okjekat je ušao i okrivljeni Stefan G. koji je I.M. zadao nekoliko udaraca nogom po telu, a zatim se udaljio, dok je sekiru od Andrije S. preuzelo NN lice i tupim delom sekire oštećenom zadalo više udaraca po glavi i telu, dok je Andrija S. nastavio da oštećenog šutira po telu, usled čega je oštećeni zadobio teške telesne povrede.

Oba okrivljena se po rešenju Višeg suda u Beogradu od 12. maja nalaze u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.

Tagovi:

Pročitajte još: