Sutra nastavak uklanjanja bespravnog objekta u Zemunu

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović očekuje da će u toku sutrašnjeg dana biti gotovo rušenje zida, na bespravnom objektu u Ulici Milana Uzelca u Zemunu, za koji je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da zbog mogućeg urušavanja može da predstavlja opasnost po bezbednost saobraćaja i ljudi.

 Nakon što je inspekcija dobila veći broj prijava zabrinutih građana da je došlo do naginjanja fasadnog zida, odmah je izvršen hitan vanredni inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je na objektu došlo do urušavanja krova. Krov je povukao zid koji je krenuo da se naginje ka unutrašnjem delu objekta. Inspekcija je odmah reagovala i pozvala nadležne službe da preduzmu mere radi obezbeđenja objekta, a rušenje je zakazano po hitnom postupku.

Takođe, nakon uvida u katastar nepokretnosti utvrdili smo da se radi o bespravno izgrađenom objektu koji se nalazi na parceli u vlasništvu Republike Srbije – rekla je Božović, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.Sekretarijat će naknadno, prema njenim rečima, obavestiti javnost o troškovima uklanjanja objekta. Kada je reč o sličnim primerima, ona je navela nekoliko gde je bila ugrožena bezbednost građana i institucija zbog bespravne gradnje.

danas/beoinfo

Tagovi:

Pročitajte još: