Danas ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

U četvrtak, 26.maja, u terminu od 18:30-24:00 časa akcijama sa zemlje i vode tretiraće se lokaliteti: Ada Huja, Višnjica, Bela stena, Ada Ciganlija, Makiš, 13. Maj, Saj, nasip 45. blok – Ostružnički most, Surčinsko polje, Vinogradska, Stara Karaburma, Karaburma Ćalije, Višnjica, Višnjička Banja 1, Višnjička Banja 2, Dorćol, Kalemegdan – Gornji i Donji grad, Stari grad sa Botaničkom baštom, Profesorska kolonija, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, Park prijateljstva, Ušće, Staro sajmište, Blok 44 i 45, Blok 70 i 70A, Ledine 1, Ledine 2.

Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Tagovi:

Pročitajte još: