Pretraga
Close this search box.

Sutra počinje festival u Zemunu, bogat program u narednih 5 dana

Jedan od najposećenijih letnjih festivala „Zemun fest” i ove godine od 21. do 25. avgusta nudi bogat petodnevni besplatni program za građane svih uzrasta, saopštavaju iz Opštine Zemun.

Ceremonija otvaranja održaće se na Velikom trgu 21. avgusta u 20 časova, a pre filmske projekcije publiku će pozdraviti pesnik Marko Milošević.

Posetioci će od 21 čas imati priliku da pogledaju domaći film „Za danas toliko”, u društvu filmske ekipe i reditelja Marka Đorđevića. Film je zabeležio veliku bioskopsku gledanost i postao jedan od najzapaženijih domaćih ostvarenja.

Muzički deo festivala, na Zemunskom keju, počinje 22. avgusta koncertom grupe „S. A. R. S”. Kultni sastav „Nervozni poštar” nastupa 23. avgusta, bend „Ničim izazvan” biće na otvorenoj sceni kraj Dunava 24. avgusta, a festival 25. avgusta zatvaraju „Neverne bebe”.

Osim bioskopskih projekcija, ljubitelji filmske umetnosti na Magistratskom trgu moći će da pogledaju i selekciju najboljih studentskih filmova u okviru takmičarskog programa.

Festivalski program prati i postavka „Strit marketa” sa više od stotinu izlagača. U ovoj zoni posetioci festivala moći će da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Posebna zona namenjena je najmlađima, gde ih uz igru i druženje očekuje mnoštvo kreativnih aktivnosti.

„Zemun fest” je festival jedinstvenog duha, a kao i svake godine organizuje se uz podršku Gradske opštine Zemun, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Kancelarije za mlade Grada Beograda, Ministarstva turizma i omladine, Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete.

Iz ove gradske opštine pozivaju sve Beograđane i posetioce srpske prestonice da uživaju u danima kada je Zemun najlepši.

Više informacija na web-adresi: https://www.facebook.com/zemunfest/

Tagovi:

Pročitajte još: