Pretraga
Close this search box.

Sutra se nastavlja akcija suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji Zemuna

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u ponedeljak, 8. jula i to u ranim jutarnjim časovima od 3.30 časova, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Dunav od Crvenke ka Pančevačkom Mostu, Dunav od naselja 13. maj, potom Pregrevica, Zemunski kej, nasip od Progara ka Jakovu, SC „Surčin“, naselje Ključ, naselje Grmovac, Bojčinska šuma, nasip Progar, kanali u Boljevcima i Nautičko selo, naselja Ralja, Trešnja, Šuplja stena, Ranžirna stanica, Sremačka šuma, groblje Orlovača, Dorćol, Profesorska kolonija, Botanička bašta, Mali Mokri Lug, Jajinci, Mirijevo, Zeleno brdo, Kumodraž, Veliki Mokri Lug, Banovo brdo, Čukarička padina, Senjak, Prokop, Lisičiji potok, Topčidersko brdo, Diplomatska kolonija, Lekino brdo, Konjarnik, Sunčana Padina, i Cvetanova Ćuprija.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne  sredine  i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode u dvorištima, podmetače za saksije, gume, staru  burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama  „Gradske čistoće“ omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove.

Takođe, apeluje se i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: