Sutra se u pravno-birotehničkoj školi u Zemunu održava „Prolećdan“

Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović“ iz Zemuna sutra će otvoriti svoja vrata za posetioce manifestacije „Prolećdan“, koja se održava po 11. put, a posvećena je ekologiji, umetnosti, tradiciji i humanosti.

Kako je saopšteno, autor projekta je nastavnica Anika Lehki a u pripremi i izvođenju same manifestacije učestvuju zaposleni u školi, učenici i lokalna zajednica.

Prvi „Prolećdan“ održan je 2014. godine i tom prilikom je počasni gost bio ataše za kulturu ambasade Japana Jućiro Omori, kada je zasađena sadnica Japanske trešnje.

„Od tada je škola svakog proleća rado dočekivala važne zvaničnike i predstavnike iz različitih zemalja. Tom prilikom su posetioci imali priliku da osete dašak istorije i kulture dalekih destinacija i prošire svoje horizonte. S obzirom da je svojevrsni jubilej, ovaj ‘Prolećdan’ biće retrospektivnog i tradicionalnog karaktera“, rekla je Lehki.

Ona je kazala da će ove godine posetioci, kao i svake predhodne, imati priliku da osim prezentacije škole kroz aktivnost Dan otvorenih vrata, pogledaju i prezentacije visokoškolskih ustanova, prate kulturno umetnički program u kome će učestvovati i mladi iz KUD „Kruna“ iz Zemuna, kao i da učestvuju u humanitarnoj akciji i upoznaju se sa radom Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Udruženja za zaštitu životne sredine Taurunum.

Lehki je kazala i da su sadnicu ove godine obezbedili učenici 4/1 odeljenja Pravne škole, a da će je zasaditi protojerej crkve Rođenja Presvete Bogorodice Branko Zelen.

Najavila je i da će u „Prolećdanu“ učestvovati i pravna sekcija škole, čiji je mentor nastavnik Pavle Gašpar, koja je ove godine na državnom takmičenju u simulaciji sudskog procesa u Nišu, osvojila ekipno prvo mesto, kao i tri prva mesta – za najboljeg sudiju, tužioca i veštaka, i tri druga mesta – za najboljeg branioca, optuženog i svedoka.

Događaj se odvija u dvorištu škole, sa početkom u 12.00 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: