Danas u 21h na Gardošu predstava „ŠALTEREGO“

Šalterego je predstava nastala iz procesa rada u kome smo improvizovali situacije sa šaltera, telefonskih službi za pružanje usluga i drugih mesta na kojima se bar jednom našao svaki čovek u potrazi za odgovorima i rešenjima, koja su, neretko, i od životne važnosti. Neke improvizacije su potpuno izmaštane, a u nekima smo se oslanjali na situacije koje su se dogodile učesnicima predstave.

Predstavom analiziramo odnos pojedinac – sistem uzimajući u obzir obe strane, jer svaka ima svoju priču. Sistem je uslovljen krutim pravilnikom, a ljudi koji ga zastupaju uslovljeni su sistemom. Običan čovek uslovljen je okolnostima koje su mu nametnute ili ih sam stvara u potrazi za boljim životom. Na mestu susreta sistema i malog čovka, postavlja se pitanje uticaja pojedinca na sistem kada se nadje ispred šaltera. Ogledalskim prikazom svakodnevnih situacija preispitujmo šaltersku svakodnevicu i sami sebe tragajući za tačkom međusobnog razumevanja. Da li postoji momenat u prostoru i vremenu u kome će sistem čuti malog čoveka, a mali čovek biti poverljiv prema sistemu?

Ideja i kocept: Draginja Mileusnic.

Tekstove uobličila: Ivanka Dzunić.

Autori su svi učesnici – glumci.

Igraju : Aleksandra Maričić, Barbara Skala Stojanović, Dragana Đorđević, Željko Nadj, Ivana Paunović, Mihailo Dražić, Ivanka Dzunić, Isidora Polić, Marija Dotto, Milena Radosavljević, Milica Milanović, Snežana Đorđić, Tatjana Popović

Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti u svim Vulkanovim knjizarama, sat vremena pre pocetka predstave na samom Gardosu ili online na sledecem linku:

http://gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/3691-salterego2022

Tagovi:

Pročitajte još: