Home Društvo Sva deca u Zemunu od prvog do četvrtog razreda dobiće tablete...

Sva deca u Zemunu od prvog do četvrtog razreda dobiće tablete i digitalne udžbenike

121
1

Sva deca na teritoriji grada Beograda od prvog do četvrtog razreda dobiće 1. septembra besplatne tablete od Grada Beograda.

Tablete će za tačno 67.592 deteta zadužiti njihovi roditelji. Dobijaće se na tri godine, u njima će biti besplatna kartica uz vaj-faj, tako da će svako dete imati internet bez obzira na to da li roditelji u kući imaju internet ili ne. Svi učitelji i nastavnici, njih 6.949 na teritoriji grada, dobiće do novembra laptopove kako bi mogli da održavaju nastavu, a sva deca od prvog do četvrtog razreda dobiće digitalne udžbenike kako bi mogli da ih koriste na tabletima. To znači da će Beograd biti jedan od retkih gradova u Evropi u kojem će 70.000 dece učiti na digitalni način i tako se pripremiti za 21. vek.

1 COMMENT

  1. Ko definise sta znaci biti spreman za 21.vek? Svi mi smo se digitalno opismenili na kursu od mesec dana a ozbiljne skole traju godinama tako da ne postoji opravdanje da budemo retki u Evropi u unistavanju sopstvene dece. Koje istrazivanje je pokazalo da skola sa tabletom i digitalnim udzbenikom uz boravak na internetu obezbedjuje vecu pismenost? Poznato je da najsiromasnija deca Indije i deca koja koriste apstraktno pismo, koja vezbaju asocijativno razmisljanje, resavaju logicke zadatke sa kredom, tablom i dobrim uciteljom imaju vecu inteligenciju i ostvaruju najbolje rezultate na PISA testovima. Sleduje im i ostecenje zdravlja ociju, kicme i zavisnost od interneta. Razvijanje motorike, vezbanje prsticima, pisanje, ljubav prema knjizi je hendikep koji zele da im ostave i gubitak koji je nenadoknadiv za nastavak obrazovanja. Sigurno ne rade za dobro dece, neko je potpisao da moraju sistematski da se unistavaju generecije, ne ide u prilog okupatorima zdrav i pametan narastaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here