SVAKA ČAST: OPŠTINA ZEMUN UŠTEDELA 200 MILIONA DINARA!

Prestonica u 2023. godini ulazi sa budžetom od 205 i po milijardi dinara, a za 17 gradskih opština izdvojeno je ukupno 16,7 milijardi.

Konačna odluka o tome koliko će koja lokalna samouprava novca dobiti doneta je na poslednjoj sednici Gradske skupštine, pred kraj decembra. Međutim, opštine već neko vreme prave planove na koje projekte će utrošiti sredstva. Osim Sopota, sve lokalne samouprave su uspele da „uštede“ iz prethodnih godina, pa će u predstojeću ući sa nepotrošenim novcem.

GO Zemun prenosi čak 200 miliona dinara, pa su tako sebi obezbedili ukupno blizu dve milijarde. Ključni projekat im je izgradnja vodovodne mreže u naselju Šangaj u dužini od 21 kilometar.

„Imamo zahtevan i sveobuhvatan posao rekonstrukcije Glavne ulice, saobraćajnica, trotoara, instalacija, kanalizacije, vodovoda, rasvete i saobraćajne signalizacije. Čekaju nas i radovi na izgradnji prve podzemne garaže na platou ispred SC „Pinki“. U planu je i proširenje groblja u Ugrinovcima i izgradnja novog u Batajnici. Mnoge projekte u 2022. uradili smo uz konsultaciju sa građanima, pa smo ih pozvali da nam ukažu na ono što im je važno da bude urađeno. Dobili smo oko 100 predloga, među njima i da se u 2023. godini neke od gardoških ulica pretvore u pešačku zonu i tako se proširi već postojeća zona bez saobraćaja“, kažu u GO Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: