SVEČANO OTVOREN SEDMI REGIONALNI SKUP O MELANOMU U ZEMUNU

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević otvorio je Sedmi regionalni skup o melanomu koji će se održati u organizaciji Udruženja pacijenata obolelih od melanoma u periodu od 28. do 30. oktobra u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade. Otvaranju je prisustvovao i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković.

Tom prilikom, predsednik Kovačević je rekao da je Opština uvek otvorena za sve inicijative koje doprinose prevenciji zdravlja i da već godinama traje uspešna saradnja sa ovim Udruženjem.

Osnovna ideja skupa je regionalna saradnja i osnivanje Regionalnog udruženja pacijenata obolelih od melanoma.

”Potpisivanjem tzv. ‘Zemunske povelje’ osnivamo Regionalno udruženje kako bi zajedničkim snagama podigli svest javnosti i građanima ukazali koje ih sve opasnosti dovode do melanoma, a istovremeno da obolelima omogućimo kvalitetniji život. Veoma je važno da nabavimo još modernije lekove, da napravimo još bolju komunikaciju i da zajedničkim snagama prevaziđemo mnoge probleme”, rekao je predsednik Udruženja obolelih od melanoma Savo Pilipović.

Na skupu učestvuju lekari, predstavnici udruženja pacijenata i pacijenti iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Banjaluke, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Valjeva i Beograda.

U naredna dva dana učesnici seminara nastavljaju rad u Operi i teatru Madlenianum.

Tagovi:

Pročitajte još: