SVEČANO OTVOREN ZEMUNFEST

Spektakularnim koncertom Jele Mihailović, poznatije kao ”Jela cello” i filmom Dušana Kovačevića ”Nije loše biti čovek” na Velikom trgu 24. avgusta otvoren je već tradicionalni Zemunfest. Posetiocima festivala, koji su se ovoga puta odazvali u velikom broju, zahvalio se zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak i tom prilikom svečano otvorio Zemunfest.

”Devet godina traje ova priča između Gradske opštine Zemun i Zemunfesta. Ovo je jedinstveni koncept realizacije umetničkog programa u Beogradu. Inspiracija da se festival napravi je bio nedostatak bioskopa u Zemunu. Gradska opština Zemun će i u narednim godinama podržavati ovaj festival, posebno mlade ljude koji svojom energijom svake godine u drugoj polovini avgusta ulepšavaju veče u Zemunu”, rekao je Dronjak.

Organizatori Zemunfesta su ove godine akcenat stavili na domaće filmove koji se prikazuju na Velikom trgu, dok se na sceni Magistratskog trga održava takmičarski festival studentskog filma.

Po rečima Nikole Rajičića iz organizacionog odbora Zemunfesta ovim je data snažna podrška kako studentima, tako i mladim rediteljima koji su nedavno zakoračili u svet profesionalnog bavljenja filmom.

Plato kod ”Venecije ” (Bogojavljenski plato) od 25. do 28. avgusta u 22 časova rezervisan je za koncerte. Zemunsku publiku zabavljaće grupe Vampiri, Frajle, Kerber i Fantom. Za najmlađe na Velikoj sceni tokom vikenda biće priređen prigodan program.

Osim zabave, Zemunfest i Gradska opština Zemun pružaju podršku preduzetnicima da predstave svoje male biznise, rukotvorine, usluge i proizvode koje će posetioci moći da kupe, a za najmlađe posetioce Velika scena je rezervisana za vikend kada će uživati u dečijoj predstavi, klovn šou, mini-baletu i mađioničarima.

Tagovi:

Pročitajte još: