SVI BI DA BUDU ZEMUNCI: Stanovi u Zemunu najtraženijI u Beogradu

U prvih pola godine u Srbiji se trgovalo sa skoro 90.000 stanova. Najskuplji kvadrat prodat je u Beogradu na vodi, a najskuplja kuća na Savskom vencu – koštala je čak pet miliona evra. Nekretninama se najčešće trguje za keš, u 63 odsto slučajeva.Četvrtina svih nekretnina kojima se trgovina je bila na teritoriji Beograda. Od toga je najviše stanova prodato u Zemunu, više od 2.800, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.

Najtraženiji stanovi u Zemunu 

Dragana Milićević Sekulić iz Geodetskog zavoda kaže za RTS da su kuće na Savskom vencu tradicionalno najskuplje u Srbiji.

„Ako posmatramo iz ugla RGZ, ta cena je cena sa tržišta, cena po kojoj su se kupac i prodavac dogovorili, samo iz tog ugla možemo da posmatramo. Šta ta kuća ima, teško da možemo da znamo jer nemamo te informacije“, rekla je Milićević Sekulić gostujući u Beogradskoj hronici.

Smatra da na cenu nepokretnosti najviše utiču ponuda i potražnja.

Prema njenim rečima, u Beogradu su stanovi najtraženiji u opštini Zemun, a ako se posmatra Srbija, najviše su se prometovali stanovi u Novom Stanu.

„Veliki je promet stanova, veći nego u prvom polugodištu prošle godine i veće su cene“, rekla je Milićević Sekulić dodajući da su cene pre pandemije bile niže.

Tagovi:

Pročitajte još: