SVI BI U ZEMUN! Zašto je u Zemunu kupljeno najviše stanova?

Kako i zašto je Zemun postao najatraktivnije mesto za život u Beogradu? Kupci i agenti za nekretnine za MONDO su otkrili razloge ove situacije. Najveći broj stanova u Beogradu ove godine kupljeno je u Zemunu, pokazuju podaci agencija za nekretnine. Delovi Zemuna koji se najviše traže su centar Zemuna, Gornji grad, Galenika, Zemun polje, Meandri i Kalvarija.

Prema rečima agenata za nekretnine, postoji nekoliko razloga zbog kojih se najveći broj kupaca odlučuje za nekeretninu baš u Zemunu.“Za Zemun najčešće kažu da je grad za sebe i da ima sve što je potrebno za život. Ipak, čak i oni koji rade u centru grada, opet kao lokaciju za život biraju Zemun. Važna im je dobra povezanost, autoput, to što je Zemun miran i lep deo grada. Tu je još u železnica, poslovna zona, saobraćajnice“, kaže agent za nekretnine.

 Naselje koje je poznato po stambenim zgradama i velikom broju značajnih puteva je Nova Galenika. Nalazi se u okolini Gornjeg grada, Altine i Zemun Bačke, Zemun Polja i Batajnice.“Na većini mesta i zgrada postoji veliki broj parkova, igrališta i terena. Linije prevoza se kreću ka različitim pravcima, povezuju više delova grada. U ovom delu postoji i osnovna škola, što je mnogima takođe značajno. Iako bi mnogi radije kupili stan u novogradnji na samom Gardošu ili Glavnoj ulici u Zemunu, cene stanova na Novoj Galenici su ipak povoljnije“, kaže agent za nekretnine.

Kupac Ivan Babić kaže za MONDO da se odlučio za Zemun uprkos tome što trenutno radi u Vinči. Tu odluku je doneo zbog dobre povezanosti i dobre cene kvadrata.“Kupio sam porodični stan po ceni od 1.650 kvadrata u novogradnji. Odlična zgrada, lepa lokacija, miran kraj. Prethodno smo na Banovom brdu gledali stanove u starogradnji, koji su koštali i do 2.000 evra po kvadratu, pritom je potrebno dodatno ulaganje. U Zemunu imam dobru povezanost i autoput, što je takođe značajno”, kaže Ivan Babić za MONDO.

Osim toga, onima koji su se od skoro preselili u ovaj deo grada važno je što su uz stan dobili obezbeđene garaže, video nadzore u većini novih zgrada, dok su komšije uglavnom mlađi, porodični ljudi koji su se takođe nedavno doselili. 

„Imam odličnu garažu, mada sam čuo da je jedan od problema u Zemunu to što mnogi nemaju obezbeđeno parking mesto. Generalno, Gornji grad je dobro povezan linijskim gradskim i međugradskim prevozom, nalazi se u blizini Pupinovog mosta ka Borči“, kaže on. 

Prema podacima agencija za nekretnine, cene stanova u Zemunu iznose od 1.600 do 2.000 evra za novogradnju. Ovakvih stanova ima na lokacijama kao što je Prvomajska ili Zemunske kapije.

„Za luksuznije lokacije, cene idu preko 2.500 evra, čak i 3.000 evra. To znači da je stan nov i dobro opremljen. Osim toga, ako su u pitanju zgrade sa manjim brojem stanova, cena je veća. Ono što Zemunu zaista daje na ceni, jeste pogled na reku i blizina Dunava i keja. To je važno porodicama sa malom decom. Tu su kompleksi sa nekoliko zgrada koje okružuju veliko dvorište sa parkom kao i podzemnim garažama. Ima dosta kompleksa u čijoj blizni je dosta marketa, frizerskih i kozmetičkih salona, vrtića i škola“, kažu agenti za nekretine o trenutno najatraktivnoj opštini među kupcima nepokretnosti.

mondo

Tagovi:

Pročitajte još: