Taksi stajališta u Zemunu će uskoro izgledati potpuno drugačije?

Mogućnost da se na taksi stajalištima postave toaleti ili drugi privremeni objekti poput kioska, kako za potrebe taksi prevoznika tako i za ostale građane, usvojili su odbornici na poslednjoj sednici Gradske skupštine.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, obrazlažući novu odluku, naveo je da u Beogradu ima 149 taksi stajališta sa 1.416 stajališnih mesta, da taksi prevoz obavljaju 6.163 vozača, pišu Novosti.Predloženo je da se na frekventnim taksi stajalištima ili u njihovoj neposrednoj blizini mogu postavljati manji montažni objekti privremenog karaktera sa pratećim sadržajem koji bi podrazumevali toalet, čekaonicu i kiosk sa komercijalnim sadržajem, za potrebe taksi prevoznika i sugrađana.

Objekti poput toaleta, kioska, čekaonica sa pratećim sadržajem postavljali bi se na osnovu odobrenja, a nakon postupka javne nabavke ili na osnovu zakona kojim se uređuje javno-privatno partnerstvo i koncesija. Na ovaj način bi se omogućilo da se najfrekventnija taksi stajališta urede i da se pruži veći komfor građanima.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: