Talentovani osnovci iz Zemuna na takmičenju u Čačku

Čačak – Regionalni centar za talente Čačak će u subotu, 22. maja, biti domaćin 63. Republičkog takmičenja po naučnim disciplinama i smotri istraživačkih radova talenata Srbije, koje se nalazi u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološog razvoja.

Posle nedavno održanih regionalnih takmičenja, pravo učešća na Republičkom takmičenju steklo je 110 talentovanih učenika osnovnih škola Republike Srbije, iz devet regionalnih centara za talente: RTT Beograd I / Zemun, RCT Beograd II, RC Vranje, RC Bor, RC Niš, RCT „Mihajlo Pupin” Pančevo, RC Loznica, RC Kragujevac i RC Čačak.

Učenici se takmiče u 11 naučnih disciplina: matematika, srpski jezik, književnost, fizika, hemija, istorija, geografija, biologija, informatika i programiranje, zaštita životne sredine i engleski jezik. Takmičenje se sastoji iz dva dela: polaganja testa iz naučne discipline u okviru koje je učenik pisao istraživački rad i iz usmene odbrane istraživačkog rada pred tročlanom komisijom.

Pismeni deo takmičenja počinje u 10 časova na Tehničkom fakultetu, a usmena odbrana istraživačkih radova talenata je u 12 časova, po učionicima, i na Tehničkom i Agronomskom fakultetu, uz poštovanje epidemioloških mera.

Glas zapadne Srbije

Tagovi:

Pročitajte još: