TENDER ZA REKONSTRUKCIJU GLAVNE ULICE U ZEMUNU

Raspisan je tender za kompletnu rekonstrukciju Glavne ulice u Zemunu, koja je najavljena krajem minule godine.

Na javni poziv koji je raspisao gradski Sekretarijat za investicije ponuđači mogu da se jave do 25. januara ove godine. Procenjena vrednost radova je 465 miliona dinara, a sredstva su opredeljena buddžetom grada za 2023. godinu.

Rekonstrukcija će početi obeležavanjem radova, utvrđivanjem položaja podzemnih instalacija, rušenjem postojećih trotoara i kolovoza, a potom će uslediti iskop slojeva zemlje.

Kako je ranije najavljeno trotoari će u skladu sa ambijentalnom celinom biti od kamene kocke. U dokumentaciji se navodi da je reč o cepanoj kamenoj kocki dimenzija 10x10x10 cm. Takođe, pešačke površine biće prekrivene i kamenim pločama 30x60x10 cm.

Tenderskom dokumentacijom je obuhvaćeno i geodetsko snimanje, kao i izrada elaborata izvedenog stanja.

Utvrđeno je da postojeći šahtovi ne odgovaraju novoprojektovanim kotama, pa će i oni biti uklopljeni u novu niveletu, piše u dokumentaciji.

Detaljno je obrađen i projekat hidro-tehničkih radova, a sastavni deo dokumentacije je i projekat elektroinstalacija i elektroenergetskih objekata.

Takođe, biće promenjena cela kanalizaciona mreža i posađeno novo zelenilo.

Iz opštine Zemun su saopštili da će se insistirati se na tome da se radi u dve smene i vikendom kako bi se smanjio predviđeni rok za izvođenje radova, koji je okvirno 240 dana.

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, a planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama, što će uz proširenje postojećih traka i trotoara obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

Pored ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u ovoj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Tagovi:

Pročitajte još: