„Tešketova regata“ u Zemunu– kruna jedriličarske sezone u Srbiji

Predstojećeg vikenda, tačnije u periodu od 22. do 21. oktobra u Beogradu će biti održana tradicionalna „Tešketova regata“, nacionalno prvenstvo Srbije u jedrenju.

Više od stotinu takmičara, u klasama 470, Fin, Laser Standard, Laser Radijal, Laser 4.7 i Optimist u organizaciji Jedriličarskog kluba „Zemun“ takmičiće se na Dunavu.

Tradicionalna Zemunska regata u organizaciji Jedriličarskog kluba „Zemun“ održava se već 44 godine. Prvi put organizovana je 22. oktobra 1977. na Dan oslobođenja Zemuna u Drugom svetskom ratu. Od 2010. godine promenjen je način bodovanja te Zemunska regata ulazi u satsav nacionalnog prvenstva. Ime je u „Tešketova regata“ – Nacionalno prvesntvo Srbije promenila 2016. godine, u čast preminulog Slobodana tešića Tešketa dugogodišnjeg člana JK „Zemun“ koji je duže od 50 godina doprinisio razvoju jedirličarskog sporta.

Za petak, 22. oktobar u 11 časova planirano je svečano otvaranje „Tešketove regate“, a prva trka počeće u podne. Bar je tako po planu koji je podložan za sve dana trajanja regate promenama satnice u zavisnosti od vetra.

U subotu trka počinje u 10 časova, dok u nedelju program počinje u isto vreme. Od 16 časova biće dodeljene medalje za „Tešketovu regatu“, a nakon toga će biti obavljeno i proglašenje državnih prvaka po klasama za 2021. godinu.

Regata je najvišeg ranga bodovanja i s obzirom da se održava kao poslednja u sezoni nakon proglašenja pobednika na „Tešketovoj regati“ istog dana proglašavaju se i državni prvaci po klasama.

sport klub

Tagovi:

Pročitajte još: