Tokom vikenda podela plavih i zelenih kanti domaćinstvima u Zemunu

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić kaže da se tehnologija prikupljanja otpada putem kanti pokazala kao najbolje rešenje za naselja sa individualnim tipom izgradnje. 

JKP „Gradska čistoća“ tokom dana vikenda 16. i 17. oktobra deliće plave i zelene PVC kante za domaćinstva na teritorijama GO Zemun i Voždovac. 

Akcija podele plavih kanti namenjenih odlaganju reciklažnog otpada počinje, takođe u subotu, u 07.00 časova, ali na GO Zemun. Tada će oko 350 domaćinstava iz naselja Ekonomija, 13. oktobar i Oficirska kolonija koji već poseduju zelenu kantu dobiti i plavu i na taj način priključiti se domaćinstvima koja su već u sistemu reciklaže. 

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić kaže da se tehnologija prikupljanja otpada putem kanti pokazala kao najbolje rešenje za naselja sa individualnim tipom izgradnje. 

– Ovom tehnologijom sugrađanima olakšavamo odlaganje otpada i pružamo kvalitetniju komunalnu uslugu. Pored zelenih, podelom plavih kanti olakšavamo domaćinstvima da uzmu učešće u reciklaži, a time i smanje količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama. U narednom periodu nastavljamo uključivanje domaćinstava sa individualniom izgradnjnom u sistem odnošenja otpada putem kanti. Na taj način zajedno sa sugrađanima brinemo o životnoj sredini, podižemo svest o važnosti reciklaže i radimo na njenom omasovljavanju u Beogradu. Kvalitetna usluga i povećanje količine otpada koji se daljim tretmanom priprema za proces reciklaže, su neki od osnovnih ciljeva JKP Gradska čistoća – istakao je Popadić i podsetio da oko 70.000 domaćinstava poseduje zelenu kantu za klasični komunalni otpad, a oko 30.000 domaćinstava ima i plave kante.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.00 do 14.00 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” ne ulaze u privatan posed. Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP „Gradska čistoća“ Zemun ili Voždovac, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

Srbija danas

Tagovi:

Pročitajte još: