Tradicionalna fijakerijada u Batajnici za vikend

Za predstojeći vikend, 11. i 12. septembra, održaće se tradicionalna fijakerijada, prvo u subotu u Batajnici i dan kasnije u Golubincima.

Decenijama unazad meštani, starosedeoci pre svega, obeležavaju slavu mesta, koja je radost za najmlađe sugrađane. Tim povodom odrzava se tradicionalna Batajnička fijakerijada.

Batajničani će organizovati takmičarski i revijalni program, a godinama unazad u centru pažnje je glavni domaćin Srđan Knežević, vlasnik „Knez petrola“ i veliki zaljubljenik u carske konje – lipicanere. Tu su i njegovi „saborci“ Živan Barišić, braća Marković i stari majstor fijakera Ljubiša Petrović. Istoga dana je najavljena i fijakerijada u Kikindi.

U Batajnici, 11. septembra sa početkom u 13 časova na Salašu 140 kreće batajnička fijakerijada 2021. Takmičarski deo: čunjevi u dvopregu i dvopreg sa decom, a kasnije sledi takmičenje u četvoropregu, a publika će imati priliku da vidi i revijalni deo u dvopregu sa decom, dvopreg mladi i zreli konji, kao i četvoropreg. Na kraju takmičenja izabraće se najlepša zaprega, mladi pastuv, mlada kobila, kao i najbolji pastuv i najbolja kobila.

Tagovi:

Pročitajte još: