Tragičan epilog pucnjave u Zemunu: Ranjeni stanodavac umro posle šest meseci

Milan Kričković, koga je u septembru prošle godine posle svađe oko imanja ranio Dušan V. (66), preminuo je u Nemačkoj, gde je nastavio lečenje posle ranjavanja.

Podsetimo, pucnjava se dogodila 12. septembra prošle godine u Ulici cara Dušana u Zemunu, a osim Milana, teško je bila povređena i njegova supruga Verica. Do sukoba je došlo kada je bračni par Kričković Dušanu rekao da napusti dvorište i kuću u kojoj je živeo godinama.

Tada se ispostavilo da je Dušan s Veričinom maćehom imao ugovor o doživotnom izdržavanju koji nije bio overen, a bračni par je namerio da plac i kuću proda investitoru, piše Kurir.

‘Milan je preminuo još u martu, a u dokumentima koja su dostavljena sudu navodi se da je on preminuo od posledica ranjavanja koje je preživeo u septembru u Srbiji. Protiv Dušana V. ranije je podignuta optužnica za dva pokušaja teškog ubistva, ali će delo sada verovatno biti prekvalifikovano“, navodi izvor.

Advokat Jelena Tončić, koja zastupa optuženog Dušana V., potvrdila je ova saznanja.

‘Za smrt oštećenog sam saznala tek krajem juna, iako se to dogodilo ranije. U međuvremenu sam pisala prigovor i žalbu jer su neki dokazi koji nisu smeli biti tu priloženi uz optužnicu, pa su mi uvaženi i prigovor i žalba“, navela je Tončićeva.

Da podsetimo, Dušan V. je na placu oštećenih živeo 40 godina, a u njih je pucao iz pištolja koji je imao u legalnom posedu. Komšije su ranije rekle da se Dušan V. pre zločina žalio da trpi pritiske od Milana i Verice.

‘Oni su živeli u Nemačkoj, a Dušan je ovde sa suprugom gledao Veričinu pokojnu maćehu. Navodno je s njom imao neki neoveren ugovor, dala mu je kućicu u dvorištu, on je tu podigao i sprat, ulagao, renovirao taj dom“, rekle su komšije.

Pošto je ovo atraktivna lokacija, investitori su ponudili mnogo novca za plac. Ima indicija da je za plac trebalo da dobiju 200.000 evra, a da je Dušan tražio da mu isplate 30.000 evra da bi otišao, s obzirom na to da je, kako tvrdi, uložio novac u izgradnju kuće i održavanje dvorišta. Supružnici izgleda nisu pristali na to i kobnog dana su se zbog toga i posvađali.

Ispalio pet hitaca

Osumnjičeni je kobnog dana u stariji bračni par ispalio čak pet hitaca iz pištolja, od kojih su dva pogodila Vericu, a tri Milana.

“Teško ranjeni čovek je pao, ali je uspeo nekako da otpuzi ispred kuće i da onako sav krvav pozove policiju. Hici su Milana pogodili u grudi i stomak, a njegovu ženu u stomak i noge. Navodno, Milanu je jedan metak prošao kroz telo“, ispričali su posle pucnjave očevici.

Tagovi:

Pročitajte još: