Tri i po godine zatvora za smrtnu saobraćajku u Zemunu

BEOGRAD: Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri i po godine zatvora Igora Vujakliju (37) iz sela Deč u opštini Pećinci, jer je 30. novembra 2018. godine u Zemunu u alkoholisanom stanju izazvao saobracajnu nesreću u kojoj je poginuo Bojan Vujović (36) iz Aleksinca.

Vujakliji je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije od dve godine, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnični postupak.

Ovom presudom potvrdjena je prvostepena presida Višeg suda u Beogradu iz juna prošle godine, kojom je Vujaklija osudjen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U trenutku nesreće Vujović je stajao je na autobuskom stajalištu kada ga je Vujaklija u stanju alkoholisanosti pokosio svojim vozilom “škoda oktavia”.

Vujaklija je vozio iz pravca Šida prema Nišu brzinom od 115 kilometara na čas, i započeo je preticanje najpre zaustavnom a zatim uključno-isključnom trakom, da bi u jednom trenutku istovremeno preduzeo radnju kočenja i usmeravanja vozila udesno.

Usled ovog manevra, izgubio je kontrolu nad kolima i udario u razdelno ostrvo na kolovozu, a zatim se odbio prema autobuskom stajalištu na kojem je stajao Vujović.

Udario ga je velikom silinom, nakon čega je vozilom udario u metalni stub na trotoaru kada je došlo do njegovog zanošenja i prevrtanja u kanal pored puta.

Telo poginulog ostalo je ispod vozila.

Vujović je bio otac maloletnog deteta.

Dnevnik

Tagovi:

Pročitajte još: