”TRIO IN UNO” ODUŠEVIO PUBLIKU U ZEMUNU

Zahvaljujući saradnji Ambasade Brazila i Gradske opštine Zemun u Svečanoj sali Opštine 4. septembra održan je koncert brazilskog ansambla ”Trio in uno” i na taj način u Srbiji je počeo program obeležavanja dvestogodišnjice nezavisnosti Brazila.

Svojevrsnu najavu očekivane fudbalske utakmice između državnih reprezentacija Brazila i Srbije koja će se odigrati na predstojećem svetskom prvenstvu u fudbalu napravili su ambasador Brazila Žoze Mauro Koto i predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević šutirajući prepoznatljivu loptu.

”Brazil i Srbija imaju plodnu tradiciju prijateljskih odnosa. Kada sam došao ovde, za mene je bilo prijatno iznenađenje da uvidim da Srbi i Brazilci, uprkos velikoj geografskoj udaljenosti, imaju mnogo toga zajedničkog, kao što je optimističan pogled na život”, rekao je ambasador Koto i naglasio važnost kulturne razmene i izrazio nadu da će koncert koji je upriličen podstaći publiku da nastavi da sluša brazilsku muziku i otkriva Brazil.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević čestitao je brazilskoj zajednici u Srbiji nacionalni praznik i pozvao ih da tokom boravka u Srbiji putujući otkriju lepotu naše zemlje i srdačnost naroda.

”Saradnja sa Ambasadom Brazila nas veoma raduje. Ponosni smo što je upravo Zemun izabran kao dobro mesto za obeležavanje nacionalnog praznika ove prijateljske zemlje”, rekao je predsednik Kovačević.

Poznati brazilski muzički sastav ”Trio in uno” aranžira i izvodi muziku velikih brazilskih kompozitora kombinujući slatkoću i spontanost popularne muzike sa ekspresivnošću klasične muzike. Zemunska publika imala je jedinstvenu priliku da uživa u vrelim zvucima brazilskih virtuoza.

Tagovi:

Pročitajte još: