Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog napada na novinarku u Zemunu

Protiv tri osobe koje su prošle nedelje napale novinarku „Novosti” Marijanu Kutlaču na Ugrinovačkom putu u Zemunu pokrenut je sudski postupak za „nasilničko ponašanje”, saopštilo je Udruženje novinara Srbije. Novinarka je oko ponoći 27. maja u povratku s posla pokušala da snimi incident koji se desio na putu, kada je tročlana porodica u jeku rasprave zaustavila automobil na putu i blokirala prolaz ostalim vozilima.

Marijanu Kutlaču je tom prilikom napala devojka iz automobila i fizički nasrnula na nju, navedeno je u saopštenju UNS-a. Kako je Kutlača objasnila za UNS, ona je dala izjavu policiji, a zatim i tužilaštvu.

MUP je u međuvremenu identifikovao tročlanu bahatu porodicu i protiv njih je podneta prijava za „nasilničko ponašanje” zbog napada na novinarku i lomljenja stakla na autobusu gradskog saobraćaja.

„Sve se desilo iznenada i ničim izazvano, jer nisam želela nikakav sukob sa njima. Samo sam se izmakla i fotografisala oštećen autobus i devojka je prišla i udarila mi šamar, a zatim je počela da me vuče za kosu”, ispričala je novinarka za UNS.

Kako kaže, niko od putnika nije reagovao, a u pomoć je priskočio vozač drugog vozila GSP-a koji se tu zatekao.

„Policija je došla pola sata nakon incidenta. Ovo je prvi put da se suočavam sa ovakvom situacijom i ne znam šta da očekujem, ali mi je drago što sam postupila kako je trebalo i što je redakcija stala uz mene”, dodala je Marijana.

Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) je takođe je tužilo putnike pomenutog automobila, jer je muškarac iz vozila polomio šoferšajbnu autobusa udarajući u staklo.

Tagovi:

Pročitajte još: