Home Društvo TUŽILAŠTVO ZA LAŽNOG HIRURGA IZ ZEMUNA TRAŽI 8,5 GODINA ZATVORA I 800.000...

TUŽILAŠTVO ZA LAŽNOG HIRURGA IZ ZEMUNA TRAŽI 8,5 GODINA ZATVORA I 800.000 DINARA

275
0

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zakazan je za 26. novembar početak glavnog pretresa protiv Save Kneževića, koga tužilaštvo tereti za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i za falsifikovanje isprave.

Pored Kneževića na optuženičkoj klupi će se naći i njegova majka Danijela (49), koja se sumnjiči za pomaganje. Njih dvoje se brane sa slobode, pošto im je pritvor ukinut 17. juna.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

Kako se sumnja, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom – lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je, tvrdi se, pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

(Kurir.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here