U DRUGE SE ŠKOLE IDE, A ”SONJA” SE VOLI 65. GODINA

Učenici i kolektiv OŠ ”Sonja Marinković” proslavili su 65. godišnjicu postojanja škole u zemunskom Gornjem gradu, škole više generacija. Školskoj priredbi prisustvovao je zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, direktori zemunskih škola, roditelji i bivši učenici.

Škola je počela sa radom 1957. godine i jedna je od četiri u Srbiji koje su ponele ime narodnog heroja Sonje Marinković.

Odgajana na slobodarskim tradicijama svoga naroda, Sonja Marinković je stradala junačkom smrću u 25. godini života, a već 1943. proglašena za narodnog heroja.

Svoj izuzetno uspešan debi kao koautor programa školske priredbe sa nastavnicom muzičke kulture Miljanom Ignjatović imao je nastavnik srpskog jezika Aleksandar Zlatojević, a ovoga leta su bivše učenice, studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, oslikale na zidu školske zgrade mural sa likom Sonje Marinković.

Kroz ovu osmoletku, iz čijih je klupa izašlo puno poznatih lekara, umetnika, arhitekata i uspešnih ljudi, prošlo je 65 generacija đaka.

Tagovi:

Pročitajte još: