U okviru Dečje nedelje: Organizovana humanitarna akcija na Zemunskom keju

U okviru Dečje nedelje, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, vrtić “Brodić“ u saradnji sa opštinom Zemun i mnogobrojnim specijalizovanim radionicama, organizovao je danas humanitarnu akciju i prateću sportsku animaciju dece i roditelja na Letnjoj pozornici Zemunskog keja, saopšteno je iz opštine Zemun.

Cilj akcije je da se prikupi zimska garderoba za decu čiji su roditelji slabijeg materijalnog stanja. Vaspitači vrtića “Brodić“su decu učili empatiji, solidarnosti, brizi za druge, a u skladu sa porukom ovogodišnje Dečije nedelje: “Dete je dete da ga volite i razumete“.

Mališane su animirali instruktori fudbala, učili su osnove šaha, crtali i učili reči stranih jezika, a pojedini roditelji su iskoristili priliku da se posavetuju sa logopedom.

– U vreme pandemije potrebna je društvena odgovornost. Ovo je odlična prilika da pokažimo solidarnost i donesemo rukavice, šalove, džempere i drugu garderobu u vrtić “Brodić“, gde će vaspitači svu prikupljenu garderobu proslediti onima kojima je neophodna – rekao je član opštinskog Veća Đorđe Dukić i dodao da će opština Zemun i nadalje organizovati i podržavati  humanitarne akcije, naročito one koje će doprineti da mališani, bez obzira u kakvim uslovima žive, imaju srećno detinjstvo.

Zainteresovani za učešće u akciji čiste i očuvane stvari mogu doneti tokom oktobra svakog radnog dana od 10 do 15 časova u vrtić ”Brodić”, koji se nalazi u Ulici Aleksandra Dubčeka 12 u Zemunu.

24sedam

Foto: beoinfo

Tagovi:

Pročitajte još: