U petak se sprovodi akcija suzbijanja komaraca u ovim delovima Zemuna

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U četvrtak, 10. avgusta, od 19 časova do ponoći, ekipe „Čistoće” vršiće suzbijanje odraslih komaraca uređajima sa zemlje na lokacijama:  Batajnica, Dorćol, Zemun polje, Altina, Zemun – Gornji grad, Zemun – Donji grad, Plavi horizonti, Školsko dobro, Šangaj, Novi grad i naselje Sava Kovačević. Tretman će biti sproveden ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Tagovi:

Pročitajte još: