Pretraga
Close this search box.

U planu gradnja osam stambeno – poslovnih lamela sa 1300 stanova na obodu Zemuna

NA obodu Zemuna, kod „lakat krivine“ gradiće se stambeno-poslovni kompleks sa osam lamela. Na parceli koja se nalazi između ulica Ugrinovačke i Baranjske, te saobraćajnice T6, a koju je od Grada kupila jedna užička kompanija nići će 150.000 kvadrata, odnosno 1.291 stan, 93 lokala i dve dečje ustanove. Takođe, predviđena je i podzemna garaža na tri nivoa, gde će biti mesta za 1.596 automobila.

Sada se na ovoj lokaciji nalazi jedan komercijalni objekat koji će biti uklonjen kada počne gradnja novog stambenog kompleksa, a biće izmeštene i postojeće trafostanice.

– Strukturu kompleksa čini osam lamela sa dodatkom u prizemlju i na prvom spratu, u formi zatvorenog gradskog bloka, sa devet spratova i podzemnim garažama – piše u dokumentaciji. – Objekti na parceli formiraju jedno unutrašnje dvorište, koje je namenjeno korisnicima kompleksa i drugo koje opslužuje dečje ustanove.

Površine stanova su od 33 do 158 kvadrata, odnosno od jednosobnog do četvorosobnog.

Predviđena su i 93 lokala. Lokali za trgovinu i poslovanje u delu tri lamele kao i aneksu su projektovani kroz dve etaže, pri čemu su projektovani na etaži prizemlja dok je magacin na etaži podruma. Najveći lokal u aneksu projektovan je kroz tri etaže. Svi dvoetažni, kao i troetažni lokali povezani su internim stepenicama sa magacinskim prostorom.

Tagovi:

Pročitajte još: