Pretraga
Close this search box.

U planu nadvožnjak na Altini: Ovi projekti će smanjiti saobraćajnu gužvu u Zemunu?

Obnovljena i proširena Glavna ulica, koja će ovih dana ponovo da postane jedna od najfrekventnijih u Zemunu, doprineće smanjenju nepodnošljivih saobraćajnih gužvi.

Međutim, potrebno je realizovati još nekoliko projekata na teritoriji ove opštine, kako se tokom jutarnjeg i popodnevnog špica ne bi stvarale kolone vozila, prenose Novosti. Prema rečima predsednika Opštine Zemun Gavrila Kovačevića, ova lokalna samouprava je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda podnela inicijativu da se ka naselju Altina napravi nadvožnjak. Planirano je da se gradi na delu od Pazovačkog puta, od raskrsnice sa Ulicom Nova 2 do samog naselja. Dužina nadvožnjaka biće oko 290 metara sa jednosmernom biciklističkom trakom i trotoarom za pešake.

„Druga stvar koja se radi i koja malo čeka je Plan detaljne regulacije Ugrinovačke ulice. Taj projekat je morao da sačeka jer tu prolazi trasa budućeg metroa, tako da prvo moraju da se uvrste stanice u plan“, objašnjava Kovačević.

Kako bi se rešio problem gužvi u Zemunu, radi se i na proširenju Muhara na četiri trake do Ulice cara Dušana, u kojoj su na mestima gde su, na mestima nekadašnjih malih kuća, sada zgrade što je povećalo veći broj stanovnika, ali i automobila.

„I o tome će u narednom periodu morati da se vodi računa, kako bi se i ta ulica proširila i nastavila dalje na Batajnički drum, čije je projektovanje da bi se dobile četiri trake“, rekao je Kovačević.

On dodaje da je Opština, uz pomoć Ministarstva građevine i predsednika Aleksandra Vučića, dobila sredstva da rekonstruiše tri velike saobraćajnice u različitim delovima Zemuna.

„To su Ulica majora Zorana Radosavljevića u dužini od tri kilometra, Kurirska ulica u dužini od 1,6 kilometara i izgradnja druge faze kišne kanalizacije i rekonstrukcije Ulice Pavla Vujisića na Altini“, rekao je Kovačević.

Tagovi:

Pročitajte još: