U PLANU NOVI PROJEKTI U OVOM DELU ZEMUNA

Petlja Batajnica, koja omogućuje direktan izlaz na auto-put E-75, vezu sa starim novosadskim putem, novoizgrađenim logističkim centrom i intermodalnim terminalom, kao i rekonstrukcija Belegiške ulice sa obilaznicom, samo su deo kapitalnih investicija u Batajnici.

Modernizovana je železnička pruga sa rekonstrukcijom stanične zgrade, izgrađen je nadvožnjak preko pruge sa pristupnim saobraćajnicama, dok je u naselju Šangaj postavljena vodovodna mreža u dužini od 23 kilometra, što su sve veliki infrastrukturni i građevinski projekti koji su realizovani u poslednjih nekoliko godina.

Takođe, jedna od ključnih investicija je i dogradnja i rekonstrukcija Osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta”, koja sada može da prihvati 2000 đaka.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević za TV Informer je rekao da se na ovome neće stati. U Batajnici će se graditi nova zdravstvena stanica, novo groblje i još 30 kilometara vodovodne mreže.

Od ukupno tri kilometara sanacije kolovoza Ulice majora Zorana Radosavljevića, već je urađeno 900 metara, a mašine putarskih firmi nalaze se u Ugrinovcima, Busijama, Zemun Polju i Novoj Galenici.

Na više od deset lokacija asfaltiraju se kolovozi i pešačke staze u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i u skladu sa Programom za održavanje nekategorisanih puteva i saobraćajnih površina u javnom korišćenju unutar bloka koje sprovodi Gradska opština Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: