U ponedeljak suzbijanje komaraca na više lokacija u Zemunu

Ekipe sektora Ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavljaju sprovođenja mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se 9. avgusta sprovoditi u terminu od 20 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: SC „Surčin“, Novo Bežanijsko groblje, Umka 1, Umka 2, Ostružnica 1, Ostružnica 2, Donji grad Zemun, Gornji grad Zemun, Retenzija, Staro Sajmište, Park Prijateljstva, Blok 44 i 45, Blok 70 i 70A, Dorćol, Donji i Gornji grad Kalemegdan.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije, prenosi Beoinfo.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: