U ponedeljak u Zemunu suzbijanje komaraca

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće 24. maja mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 19 do 24 sata na sledećim lokacijama: Savski nasip od Progara do Jakova, Vinča, Ritopek uz Dunav, Grocka, Brestovik uz Dunav, Avala, Trešnja, Stepin lug, Miljakovačka šuma, Lipovička šuma, Grocka 1, Grocka 2, Vinča 1, Vinča 2, Blok 44 i 45, Blok 70 i 70A, Staro sajmište, Park prijateljstva, Ušće, Retenzija, Donji grad – Zemun i Gornji grad – Zemun.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristiti prema uputstvu proizvođača.

Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje: dimnim generatorom za termalno zamagljivanje – VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 i ULV Aerosol Generator IGEBA tip U 15 HD-M.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, ali i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Tagovi:

Pročitajte još: