Pretraga
Close this search box.

U POSETI UDRUŽENjU PENZIONERA ZEMUNA

Predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić posetio je Udruženje penzionera Zemun i tom prilikom je od svojih domaćina saznao nešto više o aktivnostima udruženja u oblasti socijalne zaštite i pomoći starijim licima sa malim primanjima, ali i o prepoznatljivim projektima koje ovo udruženje realizuje, poput, ”Putovanje bez kofera”, ”Zemunski književni izazovi” i drugim aktivnostima.

”Zajedno sa Gradom Beogradom i svim institucijama sistema intenzivno radimo na podizanju kvaliteta života penzionera kako bismo se odužili vama za sve što ste svojim pregalaštvom stvorili za buduća pokolenja. Naša je obaveza da vam pomognemo u realizaciji svih vaših projekata, a posebno je važno da nastavimo vaš put i izgrađujemo stabilno i uspešno društvo”, rekao je Gajić.

Predsednica ovog Udruženja Biljana Kordić posebno je naglasila primenu Strategije o starenju, koju udruženje primenjuje u većini svojih planova, a koje na prvo mesto stavlja dostojanstvo starijih osoba.

Udruženje penzionera opštine Zemun osnovano je pre 77 godina. U Beogradskoj ulici br.13 u Zemunu, penzioneri mogu da dobiju savet i pomoć, ali da prisustvuju večerima poezije, radionicama plesa i drugim aktivnostima.

Tagovi:

Pročitajte još: