U SREDU POČINJE ZEMUNFEST!

Zemunfest, sedmi po redu, biće održan na tri lokacije od 24. do 28. avgusta. Festival na Velikom trgu otvara koncert ”Jela cello”, a zatim sledi film Dušana Kovačevića, ”Nije loše biti čovek”. Priliku da se prikažu javnosti dobiće mladi stvaraoci – režiseri, muzičari, glumci i mnogi drugi umetnici.

Centralni muzički i filmski program će se tradicionalno održavati na Velikom trgu, a predviđen je program i na Magistratskom trgu i Zemunskom keju.

Tokom pet dana festivala posetioci će imati priliku da uživaju u dobrom balansu između filmova i drugih oblika umetničkog stvaralaštva. Plato kod ”Venecije ” (Bogajvljenski plato) od 25. do 28. avgusta u 22 časova rezervisan je za koncerte. Zemunsku publiku zabavljaće grupe Vampiri, Frajle, Kerber i Fantom. Za najmlađe na Velikoj sceni tokom vikenda biće priređen prigodan program.

Osim zabave, Zemunfest i Gradska opština Zemun pružaju podršku malim preduzetnicima, koji će imati priliku da predstave svoje male biznise, rukotvorine, usluge i proizvode koje će posetioci moći da kupe.

Pre devet godina Festival je prvi put održan sa ciljem da nadomesti bioskope kojih u Zemunu više nema. Od tada Zemunfest raste svake godine. Od 2017. godine zahvaljujući podršci Gradske opštine Zemun, ali i sponzora, Zemunfest prerasta u manifestaciju koja se realizuje svake godine.

PROGRAM I LOKACIJE

Tagovi:

Pročitajte još: