U Zemunu možete da kupite plac za manje od 10.000 eur

Iako najnoviji zvanični podaci pokazuju da je broj izdatih građevinskih dozvola opao u odnosu na prošlu godinu, građevinski sektor ipak ne posustaje. I dalje se traga za što unosnijom lokacijom, pa i cena placeva, kao i kvadrata nekretnina, raste.

Međutim, sudeći po pretrazi na internetu, moguće je kupiti manji plac u okolini Beograda za manje od 10.000 evra, a evo koje su lokacije u pitanju.

Barajevo, Vrčin i Ugrinovci izlaze prvi kada se pretražuju oglasi pod nazivom „placevi u okolini Beograda do 10.000 evra“.

Svaka lokacija se vrednuje prema drugačijim karakteristikama. Cene prometovanog građevinskog zemljišta na teritoriji Republike Srbije su se tokom 2022. kretale od 10 evra po aru do preko 100.000 evra po aru. 99 odsto prometovanog građevinskog zemljišta je plaćeno gotovinom, prema statitici RGZ.

Prema zvaničnim podacima, vrednost tržišta građevinskog zemljišta u 2022. godini ukupno za Republiku Srbiju iznosi 573 miliona evra, od toga je u Vojvodini 202 miliona evra, u gradu Beogradu 198 miliona evra, u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji 129 miliona evra a u Južnoj i Istočnoj Srbiji 44 miliona evra.

Tagovi:

Pročitajte još: