U ZEMUNU OBELEŽEN DAN ARTILJERIJSKO-RAKETNIH JEDINICA

U Komandi Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane svečano je obeležen Dan artiljerijsko-raketnih jedinica za PVO dejstva na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim pripadnicima vojske. Tom prilikom u penziju je svečano ispraćen zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić.

Značajnom događaju, koji sa velikim istorijskim ponosom obeležavaju pripadnici ovog Roda, prisustvovali su ispred opštine Zemun članovi Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović i Zoran Borjan.

Brojnim zvanicama obratio se komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i istakao da su pripadnici PVO kroz istoriju uvek bili na visini zadatka i opravdali svoje postojanje nebrojeno puta.

”Dan Roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva obeležavamo ponosni na svetlu prošlost i sigurnu bolju budućnost. U narednom periodu, pored opremanja savremenim sredstvima i sistemima, održavanja postojećih sredstava i podizanja nivoa obučenosti, naš osnovni zadatak i dalje ostaje kontrola i zaštita vazdušnog prostora Srbije”, rekao je general-potpukovnik Duško Žarković.

Tagovi:

Pročitajte još: