Pretraga
Close this search box.

U ZEMUNU ODRŽAN 13. MEMORIJALNI TURNIR ”A BILA SU SAMO DECA”

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun 25. septembra je na terenima OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” održan tradicionalni 13. Memorijalni turnir u malom fudbalu ”A bila su samo deca”, posvećen deci žrtvama NATO bombardovanja SRJ 1999. godine.

Član Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović i predsednik Organizacionog odbora Memorijalnog turnira ”A bila su samo deca” Miloš Dodoš položili su venac na Spomen česmu maloj Milici Rakić u naselju Ekonomija 1, a poštu simbolu dece stradale u bombardovanju NATO odali su direktori zemunskih škola čiji su timovi učesnici Turnira.

”Ovo je najprikladniji način da se sačuva uspomena na decu žrtve, kojima odrasli duguju zdravo detinjstvo, ispunjeno igrom. Gradska opština Zemun je iz tog razloga, kao i zbog dugovečnosti ovog sportskog takmičenja turnir uvrstila u stalne manifestacije od značaja za Gradsku opštinu Zemun”, rekao je Boško Radovanović, član Veća Gradske opštine Zemun.

Tradicija je zaživela u punom smislu te reči, te se na turnir u Batajnici prijavilo osam ekipa, među kojima je prelazni pehar pobednika osvojila OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta”, drugo mesto OŠ ”Mihajlo Pupin”, a treće OŠ ”Branko Radičević”.

Na turniru je statuu najboljeg čuvara mreže osvojio Uroš Jovanović iz ekipe OŠ ”Branko Radičević”, najboljeg strelca Vasilije Dinić iz pobedničke ekipe OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta”, a najboljeg igrača turnira Ilija Vranić iz OŠ ”Mihajlo Pupin”.

Specijalna zahvalnica za pomoć u organizaciji 13. Memorijalnog turnira ”A bila su samo deca” dodeljena je predsedniku Gradske opštine Zemun Gavrilu Kovačeviću, a uručena direktoru škole domaćina turnira ”Svetislav Golubović Mitraljeta” Igoru Vojnoviću.

Pehare i medalje pobednicima uručio je i član Veća Gradske opštine Zemun Zoran Borjan.

Tribine školskog igrališta na kome su se igrale utakmice bile su ispunjene do poslednjeg mesta, a memorijal je protekao u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.

Tagovi:

Pročitajte još: