U ZEMUNU ODRŽANA AKCIJA ”MINUT JE DO 12”

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, Udruženje pacijenata ”Leuka” i Služba za transfuziologiju KBC Zemun, 16. oktobrau galeriji Kancelarije za mlade GO Zemun,organizovali su akciju pod nazivom ”Minut je do 12” u svrhu  prikupljanja krvi, proširenja baze davalaca trombocita i upisa potencijalnih donorau nacionalni registar matičnih ćelija.

”I nadalje ćemo podržavati ovakve akcije. U planu je da ih bude i do tri puta godišnje, pored onih redovnih aktivnosti kada u zemunskim naseljima organizujemo akcije davalaštva krvi. Pacijenti bukvalno zavise od donora, a ono što im oni pružaju ne može da se plati, već je potrebno da svako od nas pokaže dobru volju i davanjem krvi doprinese da ovakve akcije budu uspešne”, rekao je predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, koji se tom prilikom zahvalio organizatorima akcije, a posebno svim građanima koji su se odazvali apelu: ”Vi možete da im spasete živote, a za njih je minut do 12”, jer trenutno je  veliki broj naših sugrađana koji su u prelomnoj fazi svog lečenja.

Tokom protekle nedelje u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade posetioci su imali priliku da vide izložbu likovnihradova Katarine Stanojlović, studentkinje grafičkog dizajna, koja je svojevrsni promoter ove humane akcije. Radovi su nastali u bolničkoj sobi, tačnije u izolacionom bloku Kliničkog centra, u vreme dok je autorka čekala na transplantaciju matičnih ćelija.

Tagovi:

Pročitajte još: