U Zemunu održana revija ritmičke gimnastike „Ritam Beogradu“

U nedelju je u hali „Pinki“ u Zemunu održana tradicionalna godišnja revija ritmičke gimnastike.

Svim devojčicama je bilo izuzetno uzbudljivo da ponovo nastupaju pred publikom, kao i na kraju svake školske godine, navodi se u saopštenju Gimnastičkog kluba „Ritam“.

Na Reviji su nastupile takmičarke, kao i devojčice koje vežbaju u školama ritmičke gimnastike klubova Ritam i Ritam-Pinki.

Mlade gimnastičarke su publici prikazale svoje individualne i grupne vežbe. Iako je korona cele školske godine ometala i uslovljavala povremeno odsustvovanje sa treninga, devojčice iz škola ritmike su ipak uspele da savladaju svoje koreografije i da ih korektno izvedu, a publika je njihov trud nagrađivala velikim aplauzima.

Ovo je bila prilika i da se oba kluba pohvale svime što su postigli u ovoj godini.

– Održali smo 1. i 2 maja Ritam kup, naš međunarodni turnir koji je jedino gimnastičko takmičenje u Srbiji koje se nalazi u kalendaru Međunarodne gimnastike federacije – FIG. Učestvovalo je 160 ritmičarki iz 24 zemlje. Ovo je bio prvi turnir u Svetu ovog obima, od početka epidemije – kažu.

Članice su nastupale za reprezentaciju Srbije na turnirima u Sofiji i Bukureštu, kao i na Evropskom prvenstvu u Varni u Bugarskoj.

ritmička gimnastikaFOTO: NATAŠA CVETKOVSKI / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE 17 POGLEDAJ GALERIJU

Tagovi:

Pročitajte još: