U ZEMUNU ODRŽANO DRŽAVNO TAKMIČENJE TALENTOVANIH UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

U prostorijama ETŠ ”Zemun” 28. maja održano je Državno takmičenje talentovanih učenika osnovnih škola po nastavnim predmetima, čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prisutne učenike su pozdravili sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković i u ime domaćina iz Regionalnog centra za talente Beograd 1 Zemun direktorka mr Milica Vuković i predsednik Upravnog odbora dr Predrag Petrović.

”Ponosni smo što je Zemun domaćin mladim, a već ovoliko uspešnim ljudima. Gradska opština Zemun prati šta se dešava u svim osnovnim i srednjim školama. U komunikaciji smo sa direktorima, nastavnicima i nadležnima u Upravi Grada Beograda i ministarstvu kako bi stvorili najbolje moguće uslove za njihovo obrazovanje i odrastanje, a tu smo, naravno, da najbolje i nagradimo. Najvažnije je da mladi ljudi nastave da rade na ličnom i profesionalnom usavršavanju, a kada je čovek vredan rezultat će doći sam po sebi”, rekao je Janković, i tom prilikom se zahvalio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja što je omogućilo da se jedno ovakvo državno takmičenje održi u Zemunu i, naravno, Regionalnom centru za talente koje decenijama uspešno radi sa nadarenom decom stvarajući na taj način naučni podmladak koji je ponos Zemuna.

Ovo takmičenje koje ima dugu tradiciju se po prvi put održava u organizaciji Regionalnog centra za talente Beograd 1 Zemun. Domaćini su ugostili više od 170 učenika iz cele Srbije, koji su na osnovu osvojenih nagrada na regionalnim takmičenjima u svojim mestima dobili priliku da pokažu svoje znanje.

Učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola su se takmičili iz različitih oblasti: srpski jezik i književnost, engleski jezik, matematika, hemija, fizika, istorija, geografija, tehnika i tehnologija…

Regionalni centar za talente Beograd 1 Zemun duže od dve decenije uspešno radi sa nadarenom decom iz navedenih oblasti, konstantno unapređujući njihovo znanje, kako kroz nastavu, tako i kroz omogućavanje učenicima da sarađuju sa mentorima zaposlenim u različitim institutima, ustanovama i fakultetima. Učenici koji pohađaju ovaj Centar imaju priliku da steknu nova znanja i rade na svojim istraživačkim radovima, koje sa velikim uspehom potvrđuju na takmičenjima.

Tagovi:

Pročitajte još: