U ZEMUNU SE GRADI SEDAM NOVIH VRTIĆA: Ovo su izabrane lokacije

Sva zemunska naselja u naredne tri, četiri godine, dobiće bar po jednu državnu predškolsku ustanovu. Opština je, na poslednjoj sednici, uputila inicijativu Direkciji za gradsko građevinsko zemljište za kupovinu sedam lokacija za izgradnju obdaništa, prenose Novosti.

Novi vrtiće dobiće mališani u naseljima – Plavi horizonti, Altina, Busije, Zemun Polje, Grmovac, Batajnica i Ugrinovci.

Prema rečima Gavrila Kovačevića, predsednika opštine Zemun, reč je o lokacijama koji su planom predviđene za izgradnju kombinovane predškolske ustanove. On objašnjava da je potrebno uraditi eksproprijaciu zemljišta, uraditi urbanistički projekat, a zatim i građevinsku dozvolu, kada bi mogli da počnu radovi.

„Očekujemo da će za tri-četiri godine svako naselje imati vrtić, čime ćemo rešiti višegodišnji problem nedostatka mesta u postojećim obdaništima“, kaže Kovačević.

„Poboljšanje uslova za odrastanje dece u svim zemunskim naseljima je jedan od naših prioriteta. Tako ćemo olakšati i roditeljima da, recimo, ne moraju decu iz naselja Plavi horizonti vode u obdanište u Altinu. Slično je i u Grmovcu, odakle oko 100 dece svakodnevno putuje u vrtić u Dobanovce. Kako bismo im nekako pomogli, opština je obezbedila prevoz za ove mališane“, dodao je Kovačević.

Tagovi:

Pročitajte još: