Pretraga
Close this search box.

U ZEMUNU SVEČANO OBELEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE ”SUTJESKA”

Tradicionalna proslava dana OŠ ”Sutjeska” priređena je u svečanoj sali ove škole. Priredbi je prisustvovao član Veća Gradske opštine Zemun Milan Petrović.

Direktorka škole Jasmina Stojčić pozdravila je prisutne, ukratko ih upoznala sa rezultatima koje su đaci škole postigli u učenju i na takmičenjima. Pohvalila je nastavnički kadar i napomenula da zajedno stvaraju učenike za 21. vek koji svojim radom i zalaganjem postižu izvanredne rezultate i kada izađu iz škole.

”Očekuje nas mnogo aktivnosti, kako u našoj školi, tako i na obukama u inostranstvu. Spremni smo za nova učenja i primenu novih metoda u nastavi, a posebno u vannastavnim aktivnostima i neformalnom učenju”, poručila je direktorka Stojčić.

Nisu učenici jedini koji stiču nova znanja. Njihovi učitelji i nastavnici redovno pohađaju seminare koji se održavaju u školi i van nje, radi usavršavanja i poboljšanja kvaliteta nastave. Škola je poznata i po projektu ”Romski jezik sa elementima nacionalne kulture”, koji je realizovao Centar za edukaciju Roma i etničkih zajednica, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, a trenutno se realizuju i dva međunarodna projekta. Jedan je u saradnji sa NVO Save the children „Poboljšanje pristupa i kvaliteta inkluzivnog obrazovanja za vreme pandemije Kovid 19 za decu pripadnike ranjivih grupa“ i drugi u okviru Erazmus+ „Želim da se moj glas čuje!“

Škola “Sutjeska” nalazi se u Zadrugarskoj 1, a osnovana je1964. godine.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: